Raamfolie biedt bescherming tegen UV-straling:  ''It Looks hot and it feels cool.''

Autoramen laten tinten, blinderen heeft veel voordelen:  schadelijke UV-stralen worden tegengehouden, waardoor je auto koel blijft bij warm weer. De airco hoeft minder vaak ingeschakeld te worden, waardoor je ook nog eens energie en dus brandstof bespaart. En er zijn meer voordelen: minder inkijk van buitenaf en het minder snel verkleuren van de autobekleding. Tintfolie kan met verschillende percentages van lichtdoorlatendheid aangebracht worden. De vraag daarbij is natuurlijk hoe donker je ramen mogen zijn. Hieronder volgt informatie over de wetgeving voor tinten, blinderen volgens het Landelijk Parket Team Verkeer.

Wetgeving autoramen blinderen

In Nederland is het verboden om de voorste autoramen (vanaf de zogeheten A-stijl) te voorzien van folie die de lichtdoorlatendheid beperkt. Mits de geblindeerde ramen niet donkerder dan 55% lichtdoorlatend zijn. De achterruit en achterzijruiten (vanaf de B-stijl) mogen wel getint zijn met een folie mits de auto beschikt over een rechterbuitenspiegel.


Garantiecertificaat

Customcartint gebruikt de folies van XPELDeze folies worden gemonteerd volgens de gecertificeerde richtlijnen en geleverd met een keurmerk en levenslange garantie. Wij meten na de installatie van de folie opnieuw het percentage aan lichtdoorlatendheid, waarbij de geconstateerde informatie samen met de voertuiggegevens op het garantiecertificaat wordt vermeld.


Waarmee moet ik bij aflevering van de auto rekening houden?

De auto dient volledig gewassen te zijn. 

(Maximaal 1 uur van tevoren)


 Worden de autoruiten gedemonteerd?

Nee, dat is niet nodig voor het toepassen van de folie. 


 Beperkt de folie het zicht vanuit de auto?

Nee, je hebt onbelemmerd zicht. Alleen wanneer je de donkerste tint folie met 5 procent lichtdoorlatendheid kiest, is het zicht iets donkerder.

Mail:     Info@customcartint.nl

Tel:       0650958087

Adres:  Argonweg 71, 1362AD Almere


Openingstijden:

Maandag         Gesloten 

Dinsdag           09:00 - 17:30

Woensdag       09:00 - 17:30

Donderdag      09:00 - 17:30

Vrijdag             09:00 - 17:30

Zaterdag         09:00 - 17:30

Zondag            Gesloten

(Aanwezig op afspraak)


 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram